Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in risicovoeten zoals onder andere bij diabetespatiënten, reumapatiënten, spastischevoet en ouderdomsvoet. Ook ben ik gespecialiseerd in nagelbeugels voor ingroeiende nagels en antidruktechnieken met vilt of orthese. Ik heb mijzelf ook gespecialiseerd in het behandelen van mycosenagels (schimmel) en teennagelcorrectie.

Hiervoor heb ik twee behandel methodes:

GK methode ( Mycose/schimmelnagels)

De GK methode is ontwikkeld door Thea Segers die na een lange zoektocht en diverse experimenten er achter kwam dat een combinatie van groene klei en diverse toevoegingen goede resultaten gaven. Deze pakkingsmethode is doorontwikkeld en is geresulteerd in de GK methode. Wanneer deze methode 1 keer per 6 weken wordt toegepast krijgt men het beste resultaat. Deze behandeling heeft nog een beter resultaat wanneer u het advies om te thuis te behandelen hanteert.

LCN Silver Pedique (mycose/schimmelnagel)

De LCN Silver Wilde Pedique gelnagel wordt aangebracht bij ontbreken van een stuk nagelplaat na de behandeling bij nagelmycose om de groei weer te herstellen zonder dat dit problemen oplevert. Het is geen garantie op genezing, het kan wel camouflerend werken om zonder schaamte met mooie nagels (in de zomer) U kunt kiezen voor French Pedicure of de nagels transparant mooi te maken om vervolgens uw eigen nagellak te gebruiken.

LCN Silver Pedicique wordt vooral ingezet bij schimmelnagels of nagels die door beschadiging niet volledig zijn. Met de gel kunnen nagels tijdelijk weer hun eigen vorm terugkrijgen en kunt u 4-6 weken plezierig in uw open schoenen of op blote voeten lopen.

Medisch pedicure SEV werkt uitsluitend volgens door de overheid en pedicurebranche gestelde eisen en richtlijnen. Daarnaast ben ik aangesloten bij ProVoet en ProCert, de branche-organisatie en kwaliteitregister voor Pedicures.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!

Beenharsen

Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de goede beheersing van de techniek is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Het voordeel van het harsen is dat de haartjes ongeveer 4 – 6 weken weg blijven.